Foresatte - hva vil det si å ha et barn i skolekorpset?

9 gode grunner til å la barnet bli med i skolekorpset

Når skolekorpset igjen viser seg ute for å glede lokalsamfunnet vil den smittende spillegleden tenne en korpsgnist i mang et barnehjerte og mange nye musikanter vil kunne ønskes velkommen til Sætre og Folkestad skolekorps. Noen barn vil dessverre blir møtt med et klart «nei» fra sine foresatte, som for lengst har bestemt at korps er noe man holder ungene langt unna. Her får du 9  svært gode grunner til at foreldre bør la barna begynne i korps:

1. Ryddig aktivitetskalender
Mange av barnas fritidsaktiviteter spiser seg lengere og lengere inn i familiens aktivitetskalender jo eldre barna blir. De ukentlige trengingene blir flere og hver bror og søster har gjerne hver sine treningsdager. Den ukentlige korpsøvelsen står derimot som en påle på fast ukedag gjennom hele korpskarrieren – fra aspirant til russ. Eventuelle søsken sklir rett inn i den samme rytmen. 

2. Helgesamling
Mange aktiviteter for barn foregår også i helgen. Skolekorpset holder seg hovedsakelig til den faste torsdagen i uken hvor vi har øvelse. 1-2 ganger i halvåret har vi helgeseminar med påfølgende konsert. Dette er et gjentakende mønster fra år til år og lett å forholde seg til. Aktiviteter blir varslet i god tid.

3. Lite dugnad
Myten om umenneskelige dugnadskrav var kanskje sann for flere tiår siden. I dag begrenses dugnadskravet til Sætre og Folkestad skolekorps seg til et loppemarked og et par vakter under øvelsene i halvåret.

4. Unikt miljø 
Mens de fleste aktiviteter har lag og grupper sirlig delt inn etter alderstrinn og kjønn, er korpset en fin blanding av gutter og jenter fra barneskole, ungdomsskolen og videregående. De blir kjent på kryss og tvers og hjelper hverandre å henge med i notene og treffe tonene. Barna bygger opp om hverandre. 

5. Musikk og samspill 
Å spille i korps handler om musikk og mestringsfølelse. Korpsbarn lærer noe så avansert som å beherske et instrument og noter. I tillegg lærer de seg samspill. Læringskurven er uendelig – fra det første pip til avanserte noter.

6. Ingen reservebenk
Det har blitt sagt og det sies fremdeles at korps ikke har en reservebenk, og det er sant. Alle spiller på alle musikkstykker, og alle instrument er like viktige for helheten. Samtidig må det nevnes at skolekorpsene i Norge har båret fram store deler av landets profesjonelle musikere, så korpsbevegelsen vet absolutt å ta vare på sine talenter. Kanskje ditt barn er den neste? 

7. Marsjere i takt
Korpsmusikantene drilles i disiplin, tøff marsjering og oppstilling – hvor kult er det ikke å se et korps som virkelig kan marsjere. 

8. Korpstur og stevner
Det er lett å glemme i disse dager, men opplevelsesrike og sosiale korpsturer i inn og utland er en vesentlig del av den norske kroppskulturen. Som foreldre kan du velge selv om du ønsker å bli med. 

9. Musikkopplevelser 
Foreldre med ferske Korpsbarn kan la se overraske over hvor mange ulike ulyder et instrument kan lage, men den ulydfasen er heldigvis forbigående. Når instrumentet beherskes har man plutselig en musikant hjemme. Mang en korpsforelder har fått klump i halsen første gang de kunne kjenne igjen en melodi, for ikke å snakke om en tåre som triller når korpsbana har slått til med konsert i stua på julaften , eller overrasket jubilerende besteforeldre med bursdagssangen. 
Stolte tårer triller hos korpsforeldre når de overværer en skolekorps konsert, og plutselig blir overrasket og overveldet av en genuin musikkopplevelse der ens eget barn er blant de utøvende artistene. 

 Alt dette  og mer til kan korpsforeldre oppleve, og Sætre og Folkestad skolekorps står klar til å ta imot alle som ønsker å oppleve musikkens gleder.  
Søk
Driftes av Styreportalen AS